Zanimivosti

Zgodba o pokvarjeni zadrgi
ali
kaj moram vedeti o vzdrževanju zadrg?

Zadrga je mehanizem.  Z njim se srečamo že kot majhni otroci in verjetno je to tudi eden prvih mehanizmov katerega v življenju obvladamo. Njena uporaba in namen nam hitro postaneta samoumevna in čeprav jo uporabljamo tako rekoč sleherni dan v našem življenju, o zadrgi sploh ne razmišljamo več. Enostavno, uporabljamo jo. Vse do trenutka, ko odpove. Seveda bo odpovedala  v najbolj zoprnem trenutku. Ko se nam mudi v službo, na avtobus, ko si na stranišču v službi zapenjamo hlače, pri rahlem padcu sredi smučišča, ko najbolj zapiha in naš šotor ostane odprt… »Štala«, »Pa ravno zdaj«, včasih celo kakšna bolj sočna.

V večini primerov nas je na poslabšanje svojega »zdravstvenega« stanja opozarjala že kar nekaj časa. Dejstvo, da počasi prihaja njen konec  in scenarij »Kaj storiti, ko bo odpovedala«, je navadno pregnala tolažilna misel: »Ah, nekaj časa bo že še zdržala«. In življenje je teklo dalje. Vse do trenutka, ko zadrga »ne zapre« več, se dokončno strga, odpade nekaj zob, nam v rokah ostane drsnik ali pa ga enostavno izgubimo.

Če nam je oblačilo zelo pri srcu, torbica skoraj nova, škornji še čisto dobri, izdelka zaradi ene pokvarjene zadrge ne bomo zavrgli. Zadrgo bomo pač zamenjali. Če je pri roki kakšna upokojena teta, ki je vešča popravil ali pa če to zmoremo sami, jo bomo še dobro odnesli. V nasprotnem bo potrebno poiskati šiviljo, popravljalnico, servis. Ker ta navadno nima na zalogi točno take zadrge kot jo potrebujete, boste imeli  srečo, če na »lov« za nadomestno zadrgo ne bodo poslali kar vas. Pri nas se po novo zadrgo dnevno oglasi kar nekaj nesrečnikov. Z »ulovom« jo mahnejo nazaj v svoj servis kjer jih čaka novo presenečenje:
»Pustite nam vašo telefonsko številko in poklicali vas bomo, ko bo gotovo«
»In kdaj lahko pričakujem vaš klic?« vas zanima.
»Čez dober teden, imamo polne roke dela. Le kje ste bili s to jakno prej?« se vas skuša znebiti šivilja.
»Ampak, jaz, jaz grem v petek popoldan z motorjem na morje! Potrebujem jo. Se nebi dalo prej?« moledujete.
 »Žal mi je.« reče in požene svoj šivalni stroj.
Sprijaznite se z mislijo, da boste ta vikend navlekli  staro jakno.
»Dobra bo še. Še dobro, da je nisem dal v Humano. Do drugega tedna, ko grem z motorjem na dopust bom imel spet ta novo. Komaj eno sezono je zdržala. Kakšne zadrge danes vgrajujejo. Pa tako drag kombinezon« si mislite.
Po končanem vikendu se odpravite k šivilji kjer vas čaka novo presenečenje. Ko vam pove koliko bo treba odšteti za popravilo se vam zazdi, kot bi vas nekdo stisnil za vrat.
»A tol'k?« komaj slišno izdavite iz svojega grla, katerega še vedno stiskajo nevidne roke.
»Ja, sem morala po močnejši sukanec, pa vse drukerje je bilo treba dol pobrat, da sem sploh lahko odparala staro zadrgo. Da všiješ novo in točno ujameš stare luknjice pa tudi ni mačji kašelj. Pol pa nove drukarje gor. Ta močne. Ja, je šel cel šiht« te razoroži mojškra. Roke okrog tvojega vratu nekoliko popustijo in kri spet prinese prepotreben kisik v možgane. Sežeš po denarnici ugotoviš, da ne premoreš zadosti gotovine in potegneš kartico.
»Ja gospod, a vi mislite, da ste v Nami? Meni se ne splača imet tiste mašince za kartice, pa še toliko manj ti izplačajo. Sploh jo pa ne morem imet ker nimam več navadnega telefona. Odkar imam mobi se mi ne splača« reče.

Pot pod noge. Na bankomat in čez pol ure ste nazaj. Plačate, se zahvalite prijazni šivilji in vzamete jakno. Po poti do parkirne hiše razmišljate o tem koliko časa, živcev in denarja vas je vse skupaj stalo. Nenačrtovana dodatna ura parkiranja je v primerjavi z vašim izračunom kot kaplja v morje.

Na zadrge, njihovo delovanje in namen ne mislimo več. Vse do naslednje odpovedi. In potem se zgodba ponovi. Spet preklinjamo slabe zadrge in draga popravila. Ne da bi se ob tem vprašali ali za daljšo življenjsko dobo in manj odpovedi lahko kaj storimo tudi sami.

Zadrga je mehanizem. Občutljiv mehanizem, kakor kaže. Po zobeh zadrge, pa naj bodo plastični ali kovinski, drsi drsnik, ki ima funkcijo odpiranja ali zapiranja zadrge. Tudi menjalnik vašega avtomobila je mehanizem. Bolj kompliciran pa vendar. V njem se vrtijo osi, zobje enega zobnika odrivajo zobe drugega, prenašajo se sile in momenti. Da vse teče »kot namazano« je v menjalniku olje. Vsem je jasno kaj se zgodi če olja zmanjka. Menjalnik »crkne«. In zakaj nebi »crknila« zadrga, če se je ne vzdržuje in maže?

Ko smo obvladali avtomobil in CPP in so nam kot potrditev dali vozniško dovoljenje, so nas na ceste pospremili tudi z osnovnim znanjem o delovanju in vzdrževanju avtomobila. Če česa o avtomobilu ne vemo vprašamo starše, našega mehanika ali pa si preberemo navodila za uporabo vozila. Ko smo kot otroci obvladali mehanizem zadrge še nismo bili dojemljivi za nasvete o njenem vzdrževanju. Zato tega vedenja tudi ne prenašamo na svoje otroke. Napotke in priporočila o vzdrževanju zadrg srečamo zelo poredko. Na njih bi nas lahko opozorili serviserji, ki vzdržujejo naša oblačila, jih čistijo ali po potrebi menjajo zadrge. Pa nas ne. Nekateri zato ker tega enostavno ne vedo, drugi zato, ker jim vaša nevednost reže kruh. Slabo vzdrževane zadrge namreč pomenijo več menjav, več dela.

Ne dovolite, da vam iz žepov po nepotrebnem vlečejo denar in tratijo vaš dragoceni čas z nepotrebnimi popravili in menjavami zadrg. Nadgradite svoje »praizkušnje« KAKO ODPETI IN/ALI ZAPETI ZADRGO in preberite navodilo, »Kaj moram vedeti o vzdrževanju zadrg«.